CODA | Naked Eye | persbericht en beelden

The Naked Eye Project info

CODAaffichedef.jpeg

Teaser

Als onze hersenen bestaan uit een emotionele/creatieve rechterhelft en een rationele/analytische linkerhelft; is dat dan ook in onze ogen terug te zien? De expositie Naked Eye laat een keuze zien uit de foto’s die Nathan Mooij maakte in het kader van zijn Naked Eye Project. Mooij fotografeerde uiteenlopende personen en spiegelde vervolgens de linkerogen en de rechterogen. Zo ontstonden twee verschillende portretten van één persoon: één met twee linkerogen en één met twee rechterogen. We nodigen je uit om deze portretten te onderzoeken in de tentoonstelling Naked Eye. Met welke ogen maak jij het liefste contact? Of welke blik vermijd je juist liever? Herken je dan ook emotionele of rationele eigenschappen in iemands blik?

 
Vraag gerust een interview aan. Telefonisch kan dit zeven dagen per week, in het museum alleen tijdens openingsuren.

contactgegevens:
Nathan Mooij photography
STUDIO Amsterdam-Noord (Meeuwenlaan)
info@nathanmooij.com
0617900547
www.nathanmooij.com
persberichten: www.nathanmooij.com/pers
— Nathan Mooij
 

Persbericht

CODA presents NAKED EYE PROJECT 

(Versie algemeen/wetenschap)

De expositie “Naked Eye Project” en het bijbehorende boek “More than meets the eye” raken drie interessante onderwerpen: kunst, communicatie en wetenschap.

De Nobelprijs-winnende theorie van Dr. Roger Sperry, over de verschillen tussen de linker- en rechter-hersenhelften, zijn door de kunstenaar vertaald naar intense portretten waarmee u oogcontact mag maken tijdens de uw bezoek aan de expositie.

Nog nooit eerder is deze wetenschappelijke Nobelprijs vertaald naar een kunstproject. Iedereen, elke leeftijd en elk karakter, elke interesse of opleiding kan op een laagdrempelige manier in dit bijzondere museum kijken en ervaren wat het project met je doet.

Volgens wetenschapper Dr. Roger Sperry bestaat onze linker- en rechterhersenhelft uit een emotionele en rationele helft. Ons linker- en rechteroog zijn hier mee verbonden. Naked Eye Project probeert u te laten zien wat het heeft ontdekt: ‘Zien wij de emotionele of rationele kenmerken van deze hersenhelften terug in iemands ogen?’

Fotograaf Nathan Mooij: “Door in een portretfoto iemands linkeroog te spiegelen en over het rechteroog te plaatsen ontstaat een portret met twee linkerogen. Tevens maken we een portret met een gespiegeld rechteroog.
Door de versie met de twee linker- én de twee rechterogen met elkaar te vergelijken komen we tot zeer bijzondere inzichten. Je zult versteld staan hoe je uitstraling en lading van iemands blik en uitstraling verandert”.

Doelstelling van het Naked Eye Project is om met het fotoproject een visueel hulpmiddel te bieden om zelf een mening te vormen over dit vraagstuk. Wellicht bent u nieuwsgierig geworden naar uw eigen portret in Naked Eye projectstijl? Er zal regelmatig een pop-upstudio met de fotograaf aanwezig zijn voor portretten.

Naast de expositie kunt u met het boek dat het Naked Eye Project heeft uitgegeven, zelf deze en nieuwe bewerkte portretten van anderen te bekijken en je eigen mening vormen over wat je ziet.

Het boek “More than meets the eye” is verkrijgbaar voor 29,95 euro via de museumwinkel, boekhandel en online.

 SYNOPSIS

ZIET U ZE OOK? OGEN WAAR U IN VERDRINKT OF DIE JE ONTWIJKT, SPANNENDE OGENOF OGEN DIE DOOR U HEEN KIJKEN? WAAROM MAKEN WE OF VERMIJDEN WE OOGCONTACT EN IS ER EEN VERSCHIL IN WAT WE ZIEN IN EEN LINKER- OF RECHTEROOG? IS IN DIT OOG DE KOPPELING NAAR DE EMOTIONELE RECHTERHERSENHELFT OF RATIONELE LINKERHERSENHELFT ZICHTBAAR?

KIJK MET ONS MEE, HET NAKED EYE PROJECT IS ERG BENIEUWD NAAR WAT U ZIET. THERE IS MORE THAN MEETS THE EYE!

© 2017 NAKED EYE PROJECT BV - BIREI BV

 
CODA interieur-2.jpg

Grand Opening 14 februari , 20U

Save the date | donderdag 14 februari

Save the date! Valentijnsdag vier je aankomend jaar wel op een heel bijzondere manier. Geen romantisch uitje, maar date night met een twist. De avond van 14 februari 2019 opent in CODA Museum de tentoonstelling Naked Eye. En daar hoort een speciale opening bij. CODA nodigt je uit je zintuigen te prikkelen tijdens de speciale avondopenstelling van CODA Museum; CODA by night. Een DJ laat je geluid ervaren met een unieke silent disco, je eye-gazed erop los tussen de kunst en je kunt deelnemen aan activiteiten bij verschillende stations. Ontdek hier of dat wat je ziet, overeen komt met wat je proeft, voelt en ruikt. Noteer 14 februari alvast in je agenda.

Schermafbeelding 2019-01-05 om 13.45.09.png

Kickstarter info

link:

https://www.kickstarter.com/projects/880165042/naked-eye-in-coda-help-our-book-become-an-exhibiti

Een ongelofelijk spannende tijd breekt aan voor het Naked Eye Project. Na een waanzinnig eerste jaar met de uitgave van het boek "More than meets the eye", nu de bijzondere kans om in museum CODA Apeldoorn de hoofdtentoonstelling 4 maanden te mogen vullen met een collectie uit de inmiddels 2000 bijzondere Naked Eye Portretten. Daarnaast een nieuwe variant op het Naked Eye thema en vele workshops en events rond het oog.

Wilt U ons helpen door een van de rewards uit de Kickstarter te claimen en/of ons project zoveel mogelijk te delen?
U kunt al meedoen vanaf 1,-, maar ook diners in het museum, kunst, entreetickets, photoshoots en rondleidingen bestellen. 

Waarom een Kickstarter project? In Nederland werkt het als volgt: een Museum bied haar ruimt/PR en netwerk aan en verbouwt zo dat de tentoonstelling en de kunst een prachtig kloppend geheel zijn. dit wordt gedaan met hulp van subsidie en de verkoop van entreettickets.
De kunstenaar levert zijn of haar kunstwerken aan. daar houdt het op! al met al een investering in ons geval van een slordige 30.000 euro. Daar is de hulp voor nodig.
ik, Nathan Mooij, heb besloten om geen concessies te doen op kwaliteit en juist geprobeerd de tentoonstelling nog spannender te maken met een nieuwe variant van het bestaande Naked Eye concept.

U kunt, naast het vooruit bestellen van tickets, boeken of een persoonlijke Naked Eye Portret, ook besluiten om met uw bedrijf iets te betekenen voor Naked Eye in CODA. denk bijvoorbeeld aan bedrijfsuitjes in de vorm van rondleidingen met de kunstenaar, dineren in een museum met uw team of relaties en voor de grotere bedrijven onder U zelf het helemaal afhuren van het museum inclusief auditorium voor productlanceringen, vergaderingen of presentaties tot wel 100 man.

Vraag gerust vrijblijvende info aan voor een maatwerkidee:
Nathan Mooij
0617900547
info@nathanmooij.com